Author Topic: Canon 6D  (Read 273748 times)

hafariz

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Canon 6D
« Reply #475 on: January 05, 2017, 11:51:49 AM »

kumsa

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 6D -- Love the RAW histogram
« Reply #476 on: January 05, 2017, 09:51:34 PM »

Why does Canon (and, apparently, all other manufacturers) set different grey point EV between jpgs and RAW ? It's been so frustrating, until I finally started paying attention to ML. Thank you ML !

While, the RAW histogram is available in LV mode, it's not always the perfect solution (for instance, using flash where the EV is checked after the capture). Having the RAW histogram in the image review is beautiful. I'm nailing moments that would have been more of a challenge. W/o accurate EV, I'm dependent on the jpg histogram, which is about +1.5 EV over the RAW on my 6D.

Just saying thank you.
6D, Yonguos, 550D, Samyang 14mm 2.8, Sigma 70-200mm 2.8, Tamron 28-75mm 2.8, Canon 50mm 1.8, Canon 55-250mm

schedonnardus

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 21
Re: Canon 6D
« Reply #477 on: January 06, 2017, 04:57:06 AM »
the EOScard website (which you'll need for making your SD cards bootable) has firmware for many different Canon cameras way at the bottom of the page

http://pel.hu/eoscard/

ajax.d

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 6D
« Reply #478 on: January 11, 2017, 04:12:34 PM »
Hi,
I cannot find ML for 6D with 10-bit RAW possibillity.
Even here https://bitbucket.org/daniel_fort/magic-lantern/downloads

Did I miss something?

dfort

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1756
Re: Canon 6D
« Reply #479 on: January 11, 2017, 10:36:44 PM »
@ajax.d

Experimental builds moved to here:

https://builds.magiclantern.fm/experiments.html
EOSM.202 EOSM.203 EOSM2.103 700D.115 5D3.*

ajax.d

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 6D
« Reply #480 on: January 11, 2017, 10:50:07 PM »
dfort: Thanks a lot!

KelvinK

  • Member
  • ***
  • Posts: 234
  • Less words, more films
Re: Canon 6D
« Reply #481 on: January 12, 2017, 08:27:49 AM »
@dfort This webpage is not available
6D - 5D - NEX

DeafEyeJedi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2942
  • 5D3 / M1 / 7D / 70D / SL1
Canon 6D
« Reply #482 on: January 12, 2017, 08:30:16 AM »
It seems fine here on iOS Safari:

5D3.113 • 5D3.123 • EOSM.203 • 7D.203 • 70D.112 • 100D.101

dfort

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1756
Re: Canon 6D
« Reply #483 on: January 12, 2017, 08:47:25 AM »
Home Page -> Downloads  -> click on "Download Nightly Builds" -> click on "Experiments" on the top right
EOSM.202 EOSM.203 EOSM2.103 700D.115 5D3.*

KelvinK

  • Member
  • ***
  • Posts: 234
  • Less words, more films
Re: Canon 6D
« Reply #484 on: January 12, 2017, 02:11:49 PM »
@dfort yeah, works as http
6D - 5D - NEX

schedonnardus

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 21
Re: Canon 6D
« Reply #485 on: January 20, 2017, 11:05:26 PM »
so i finally joined the modern age and update my 6D from firmware 1.1.3 to 1.1.6 8)  Everything went smoothly, and I'm looking forward to using the most up to date ML!

Thanks to the devs for all you do!

spmy2792

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 6D - No Live Histogram in LV
« Reply #486 on: January 22, 2017, 05:55:16 PM »
Hi All,

I've been using ML in my 60D for many years, no problem what so ever, to me the Live Histogram in video shooting is a valuable tool that I used most. Just got a new 6D body and trying to set up ML with live histogram in LV, but it never show up, other functions work fine. I tried diff. nightly builds, but no help. What do I miss? Since I have the setup similar to my 60D, and it works fine in 60D body with all builds. Please can some body help?

Walter Schulz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5593
Re: Canon 6D
« Reply #487 on: January 22, 2017, 07:24:18 PM »
H.264 or RAW/MLV? MLV surpresses Global Draw functions by default.
For H.264 toggle screen by pressing INFO button in Liveview until ML overlays are visible.

spmy2792

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 6D
« Reply #488 on: January 23, 2017, 06:22:24 AM »
Aha! Thank you Walter. The 'Info' button to switch between display overlay modes did the trick. How could I missed that. Thanks again.

Jokemeister

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 9
Re: Canon 6D
« Reply #489 on: January 23, 2017, 11:26:12 AM »
@schedonnardus
You don't need to make your SD card bootable via your PC. I just went through this issue for a second SD card for my camera and all you need to do is extract the nightly (or whatever build of ML you want) to the SD card and run the cameras firmware upgrade. The ML install will make the SD card bootable for you.

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10072
  • 5D Mark Free
Re: Canon 6D
« Reply #490 on: January 23, 2017, 11:37:23 AM »
Aha! Thank you Walter. The 'Info' button to switch between display overlay modes did the trick. How could I missed that. Thanks again.

Time for blinking the warning messages in menu? The issue is very common, so maybe there's something wrong with ML UI.

Maybe only when user enables a setting which is grayed out?

schedonnardus

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 21
Re: Canon 6D
« Reply #491 on: January 24, 2017, 09:54:05 PM »
@schedonnardus
You don't need to make your SD card bootable via your PC. I just went through this issue for a second SD card for my camera and all you need to do is extract the nightly (or whatever build of ML you want) to the SD card and run the cameras firmware upgrade. The ML install will make the SD card bootable for you.

good to know. Still the eoscard website has all the old firmware. since canon's website only has 1.1.7 on it now, ppl will need access to 1.1.6. I installed 1.1.6 from there and it worked fine.

Jokemeister

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 9
Re: Canon 6D
« Reply #492 on: February 05, 2017, 10:28:22 AM »
The Canon 6D version 1.1.6 firmware is also available from my website here https://thatphotowebsite.com/wp/wp-content/uploads/files/eos6d-v116-win.zip. If I recall correctly I downloaded this from Canon Canada before they took it down. Hope this helps people.

Walter Schulz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5593
Re: Canon 6D
« Reply #493 on: February 05, 2017, 10:47:31 AM »
Lookup link in download page for 6D. It is linked to firmware 1.1.6 hosted by member pelican.

peter221

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 10
Re: Canon 6D
« Reply #494 on: February 07, 2017, 11:24:18 PM »
been using 1.1.3 with some nightly build from may 2014 and im quite happy with it except for the dissapearing ML when idle more than 1-2 seconds :D

I need advice, would you upgrade to the new firmware and new ML as I'm quite satisfied with my camera? is there any list of changes that came with the new version of ML for 1.1.6 FW?

Walter Schulz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5593
Re: Canon 6D
« Reply #495 on: February 08, 2017, 07:41:53 AM »
You can try it and rollback any time. Unofficial repository for outdated Canon firmware is http://pel.hu/eoscard hosted by member pelican.
Changes will be found at https://builds.magiclantern.fm/jenkins/job/6D.116/changes

a1ex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10072
  • 5D Mark Free
Re: Canon 6D
« Reply #496 on: February 08, 2017, 08:47:20 AM »
FYI, the full change log is also present on the nightly page when you click on Older builds.

For 6D: http://builds.magiclantern.fm/6D-116-all-builds-changes.html

alejandro rumolino

  • New to the forum
  • *
  • Posts: 6
Re: Canon 6D
« Reply #497 on: February 21, 2017, 04:33:54 PM »
sorry my english-/ ...I could pass its parameters, I downloaded it, but using a version with a module to 10bits, you as it does to activate the audio, I have been able to shoot continuously 10m without problems (without audio)
my settings
REC Key ( halfShutter), RAW video ON 1600x680 / 2.35:1 10bpp**, Movie Tweaks ?
Focus settings
Config Files, Focus box settings, Arrow/Set shortcuts
mlv_play, pic_view, raw_rec

** link ML 10bpp https://builds.magiclantern.fm/experiments.html

SDXC SanDisk Extreme Pro 64 Go Classe 10 U3

zz77yy

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 2
Re: Canon 6D
« Reply #498 on: February 25, 2017, 04:10:17 AM »
Hey,

I have successfully installed and using ML on my 6D, however there is a glitch every few seconds whilst in the ML menu, it glitches between the ML menu and live view and a couple of Canon menus, without me doing anything.

Anyone know what is causing this and how to fix it?

Thank you

keepersdungeon

  • Member
  • ***
  • Posts: 125
Re: Canon 6D
« Reply #499 on: March 06, 2017, 09:21:28 AM »
Hey,

I have successfully installed and using ML on my 6D, however there is a glitch every few seconds whilst in the ML menu, it glitches between the ML menu and live view and a couple of Canon menus, without me doing anything.

Anyone know what is causing this and how to fix it?

Thank you
This is normal when ur live view is on this happens. To fix it simply turn off live view before entering ML menu